Znamy uczestników kolejnego etapu konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”!

150x110

Do drugiego etapu konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016” zakwalifikowało się 40 zespołów. Uczestników czekają rozmowy indywidualne, które przeprowadzone zostaną we wrześniu br. przez członków jury: Justynę Adamczyk, Agatę Wojdę, Pawła Oszczyka, Michała Kutra, Michała Brysia i Witka Iwańskiego.

Opracowanie przepisu na ciepłą przystawkę lub danie główne z wykorzystaniem ryb słodkowodnych – z takim zadaniem zmierzyli się młodzi pasjonaci kuchni z całej Polski, pragnący zaprezentować swój talent w konkursie organizowanym przez firmę MAKRO Cash&Carry Polska.

Spośród przesłanych zgłoszeń jury w składzie: Justyna Adamczyk, Agata Wojda, Paweł Oszczyk, Michał Kuter, Michał Bryś i Witek Iwański, wybrało 40 zespołów, których prace uznano za najciekawsze pod względem formy i treści. Jesiotr ze smażoną śmietaną, marynowanym agrestem i kurkami w oleju lubczykowym, dorsz z zielonymi warzywami, czy sielawa w szuwarach wynurzająca się z piany wigierskiej z chipsami topinamburowymi to tylko niektóre przepisów wytypowanych przez jury.

Kolejnym etapem zmagań młodych kucharzy będą rozmowy indywidualne, które przeprowadzone zostaną we wrześniu br. w Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Poznaniu.

Półfinał i finał konkursu odbędą się zaś 20. i 21. października 2016 roku w Warszawie.

Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Trzecim z partnerów jest producent sprzętów kuchennych, firma Kenwood.

Listę zespołów zakwalifikowanych do drugiego etapu ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016” można pobrać w wersji pdf (poniżej). Gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych etapach konkursu!


dostarczył infoWire.pl